10 PRZYDATNYCH FAKTÓW O SUSZONYCH RYBACH

Suszone ryby to nie tylko „najlepsze z najlepszych” piwnych przekąsek, które w każdym dobrym towarzystwie uchodzą za naprawdę mile widzianego gościa. Picie ryb do piwa jest również bardzo korzystne dla zdrowia człowieka.
Przyczyna tego leży w jego mięsie. To niezwykle przydatny produkt dla ludzi, zawierający szereg substancji nieocenionych dla zdrowia człowieka. Odpowiednie suszenie pozwala je zakonserwować oraz dodać poczucia wigoru i dobrego samopoczucia niepowtarzalnemu smakowi rybnych przekąsek do piwa.

Kupić suszone ryby najlepszej jakości można w hurtownie przekąsek do piwa VINOL.

Suszone ryby do piwa
Suszone ryby najlepsze przekąski do piwa

Wapń
Kiedy jemy suszoną rybę, jemy ją z kośćmi - w przeciwieństwie do większości sposobów przyrządzania ryb w zwykły sposób. Kości nie psują wrażeń z jedzenia smakołyków i służą jako źródło wapnia, minerału, który odgrywa ważną rolę we wzmacnianiu ludzkich kości.
Białko
Ryby to jeden z kluczowych pokarmów w programach dietetycznych wspomagających odchudzanie i przyrost masy mięśniowej. Nie bez powodu sportowcy wchłaniają go prawie w tonach, ponieważ mięso ryb działa jak prawdziwy kulturysta, ładuje się wigorem i energią przez cały dzień. Trochę suszonej ryby - i ten efekt jest odczuwalny na sobie.
Omega-3
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe, gromadzone w dużych ilościach w kupowanych luzem suszonych rybach, stymulują układ krążenia, blokują powstawanie i wzrost komórek nowotworowych.
Fosfor
Integralny środek wzmacniający i przywracający komórki centralnego układu nerwowego. Mit, że nie regenerują się, to tylko mit, a potrzebujesz tylko odpowiedniego produktu.
Potas
Dobrze usuwa sól z organizmu, dzięki czemu kompensuje efekt zwiększonej zawartości soli w suszonych produktach rybnych.
Jod
Jod normalizuje pracę tarczycy - ważnego węzła ludzkiego zdrowia, o którym zwykle pamiętamy tylko wtedy, gdy daje o sobie znać.
Właściwości antybakteryjne
Tkanki odpowiednio ugotowanej suszonej ryby charakteryzują się właściwościami antybakteryjnymi.
Fluor
Wystarczająca zawartość fluoru w rybach stymuluje wzrost i rozwój tkanek organizmu, pomaga w gojeniu się złamań i szybkiej resorpcji różnych krwiaków.
Witamina b12
Witamina B12 zachowuje się w dużych ilościach nawet w suszonych rybach, pomagając poprawić metabolizm w organizmie. Dlatego jeśli kupowane luzem przekąski rybne są dobrej jakości, nie można się niczego obawiać.
Witamina A
Ryba to praktycznie marchewka, którą rodzice uwielbiają podawać dzieciom, aby poprawić ich wzrok. I chodzi o wysoką zawartość witaminy A w obu produktach.
Jedz częściej suszone ryby, z pożytkiem i przyjemnością!